Home / Locatie

Over de locatie

Ooit gaf Houtfabriek Van Hout energie aan deze industriële plek in Mill. De ronkende zaagmachines draaiden overuren. De overgebleven, monumentale schoorsteen is de laatste stille getuige van deze dorpse geschiedenis. Het bouwwerk krijgt nu gezelschap van 8 stoere rijwoningen, opgebouwd uit pure, natuurlijke materialen die de industriële historie eer aandoen.

In Van Hout woon je dorps, industrieel en ben je omgeven door groen. Je voelt je direct welkom en thuis in het Brabantse leven.

Wist je dat de oude schoorsteen van de houtfabriek in de volksmond ‘de leugenaar’ werd genoemd? Hij was namelijk van steen gemaakt. En dus niet Van Hout.

Wonen in Mill

De gemeente Mill ligt in het Brabantse Land van Cuijk, precies tussen Maashorst en Cuijk. Vanuit de dorpse en gemoedelijke omgeving van Van Hout ben je binnen 20 minuten in het stadse en mooie Nijmegen. Uden bereik je in slechts een kwartier en dat geldt ook voor het pitoreske vestingstadje Grave. De verbinding met Duitsland is ook makkelijk: je hoeft slechts 20 kilometer te rijden om de grens over te steken.

Sfeervol dorps

In Van Hout geniet je van een duurzame en moderne woning, maar waan je je nog echt in het gemoedelijke Brabantse leven van weleer. De sfeer is vertrouwd en de mensen zijn betrokken. Bovendien is het rust en ruimte wat de klok slaat in Mill, en dat geldt ook voor het wijkje Van Hout. Ideaal om je kinderen te zien opgroeien in een vriendelijke en sociale omgeving.

De kleine dorpskern van Mill is levendig, en dat geldt ook voor het verenigingsleven. Mensen weten elkaar makkelijk te vinden en er heerst de gemoedelijke sfeer van ‘ons kent ons’. Dat betekent dat je in Mill een warm welkom krijgt als nieuwe inwoner van Van Hout.

Omgeving en ligging 

In Mill woon je in een groene en natuurlijke omgeving. Het is in en rond het Land van Cuijk heerlijk fietsen en wandelen in het zeer gevarieerde landschap van bossen, heide, omzoomde akkerlanden met prachtige boerderijen, het UNESCO biosfeergebied De Maasheggen en het watersportgebied De Kraaijenbergse Plassen.

Bezoek natuurgebied Molenheide, wandel door de Langeboomse Bossen of neem een duik bij het uitgestrekte recreatiegebied De Kuilen. In het Land van Cuijk struin je door een eeuwenoud landschap en kom je heerlijk tot rust. Toe aan iets meer reuring? Trek dan naar het mooie en levendige Nijmegen aan de Waal.